Cereals d’arròs per esmorzar

És un esmorzar que permet variar el cereal pel que més us agradi; arròs, blat, cuscús, quinoa, ordi, blat sarraí, blat de moro / polenta, mill,…

El podeu acompanyar amb fruita saltada; prova la poma o la pera, afegiu préssecs o plàtan madur, en lloc d’això, escampeu unes panses o dàtils per sobre.

Sense gluten, vegana

Ayurveda, Kapha, Vata, Pitta

Per 2 persones
Temps: 20 minuts
Ingredients:

  • 1 tassa d’arròs basmati, (o un altre gra) sense cuinar * (dolç)
  • 2 tasses d’aigua
  • ½ culleradeta de sal, si es desitja (salada)
  • ½ culleradeta de nou moscada (picant, amarga)
  • 1 culleradeta de canyella (picant, dolça)
  • ½ culleradeta de clau d’olor (picant, amarga)
  • 1 tassa de llet de soja (pot substituir la llet normal o una altra alternativa de llet) (dolça)
  • ¼ tassa de nabius (dolços, àcids, astringents)
  • 1 cullerada de xarop d’auró (o mel) (dolç)
Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és sep-2020-1-300x75.png

Elaboració:

PAS 1: Combineu arròs, sal i aigua. Poseu a ebullició, reduïu el foc i deixeu-ho coure a foc lent. Afegiu llet de soja i espècies. Just abans de servir-ho, afegiu-hi xarop d’auró o mel i nabius per sobre.

PAS 2: Si voleu, podeu afegir la fruita trossejada pel damunt.

Descobriu el vostre tipus de dosha aquí .

Opcional: servir amb fruita saltejada. Els suggeriments de dosha són els següents:

  • Kapha: Prova amb poma o pera
  • Vata: Afegiu préssecs o plàtan madur
  • Pitta: En comptes d’això, hi escampeu unes panses o dàtils per sobre

*Podeu utilitzar cereals cuits; només cal afegir llet de soja i seguir la resta de instruccions.

Opcions de gra per equilibrar el dosha

Vata: arròs, blat, cuscús, quinoa

Pitta: blat, arròs, ordi

Kapha: kasha de blat sarraí, polenta de blat de moro, mill, sègol, civada, ordi sencer

Bon profit!

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és sep-2020-1-300x75.png

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie