Ja vam anar al tros a buscar els codonys i vam fer el codonyat.
Carinyo, amor i temps (3 hores)
Em van sortir 2 terines
Temps: 3 hores
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Es posen els codonys a bullir, nets i tots sencers, durant 25 minuts. Es treuen. Es deixen refredar una mica i es pelen.
PAS 2: Es fan a trossos petits i se’ls treu el cor. Es pesa tota la polpa que queda i es possa a l’olla amb el sucre. Per cada quilo de codony s’hi barregen 700 gr. de sucre.
PAS 3: Quan vegis que es va estovant pots anar-lo xafant amb la forquilla. Es cou i, quan es veu transparent i espès, es treu del foc i es passa per la batedora.
S’ha de rementar molt perquè s’aferra fàcilment.
PAS 4: S’aboca en motlles de ceràmica, vidre, porcellana o alumini. L’endemà, quan ja s’ha pres, s’aboca i es talla.
Bon Profit!