Aquesta recepta la dedico a les noies de la Carnisseria Tremosa del mercat central de Reus. Perque em fa gracia, els hi vaig agafar l’altra dia vedella i va sortir molt bona i tenien a la banda del porc unes galtetes que em van fer créixer la saliva. Parlant, parlant va sortir el tema del blog i els hi vaig donar l’adreça, així que quan entrin veuran la recepta. Espero que els hi agradi. Les galtes les faig així, són molt senzilles de fer i aquesta recepta tan la faig amb espatlletes com amb peix.
Per 4 persones
Temps: 2 hores
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Mentres anem calentant el forn, netegem les galtes i les salem, empebrem i les posem a la plàtera del forn amb oli i les herbes.
PAS 2: Mentres es van enrossint les galtes per dalt i per baix, tallem les patates i la ceba.
PAS 3: Cap als tres quarts d’hora que siguin les galtes al forn li tirem el conyac i quan ja hagi passat l’hora li afegim la patata i la ceba salada i emprebrada, també li afegim més herbes i el llorer. També li fico una mica d’aigua.
PAS 4: De tant en tant anem vigilant i girarem les galtes que també es facin rosses per l’altre costat.
Amb el meu forn he tardat 2 hores cuinar-les a 200º.
L’oloreta que fa és meravellosa…
Espero que us hagi agradat la recepta i ja sabeu que la podeu fer amb peix i tot. I sí , és clar, el temps canvia, el peix es cou més ràpid. Amb la dorada queda molt bé.
Bon Profit!
Els esparrecs triguers els poso al micro-ones 6 minuts ,i despres a la planxa una mica , Despres amb salsa de calçots. Els compro a Guissona, En hi han 12 o 13 unitats= 2.20 eur = O.17 eur, unes 28 ptes d,abans/ unitat .Despres una galta al forn, a 180º vi negre, oli, llorer, una ceba petita picadeta, 4 alls amb pell ,aigua, herbes aromatiques, sal i pebre. Ho faig en una casoleta mitjana de fang . 40 minuts per cada banda. No hi poso tomaquet .Que no faltin les patates fregides
Ostres quina bona pinta també! Moltes gràcies Santiago, segur que la provem
Avui dia 20 de març 22 he fet la teva recepta, ha quedat bonisssima per llepar.nos els dits.
Gracies
Moltes gràcies Noemi! Les galtes ens encanten i aquest guarniment el pots fer servir tant per carn com per peix
Ho he fet tal com dius, però a 80º C i el doble de temps.
M’he permés afegir una mica de pastenaga i ha quedat perfecte
Moltes gracies per la aportacació
Ostres! Et deu haver quedat molt tendret i la pastanaga ideal. Moltes gràciesss, la pròxima la faig així