Galtes de porc al forn

Aquesta recepta la dedico a les noies de la Carnisseria Tremosa del mercat central de Reus. Perque em fa gracia, els hi vaig agafar l’altra dia vedella i va sortir molt bona i tenien a la banda del porc unes galtetes que em van fer créixer la saliva. Parlant, parlant va sortir el tema del blog i els hi vaig donar l’adreça, així que quan entrin veuran la recepta. Espero que els hi agradi. Les galtes les faig així, són molt senzilles de fer i aquesta recepta tan la faig amb espatlletes com amb peix.

Per 4 persones
Temps: 2 hores
Ingredients:

  • – 4 galtes
  • – 1 ceba gran
  • – 3 patates mitjanes
  • – Llorer
  • – Fines herbes
  • – Conyac bò
  • – Aigua

Elaboració:

PAS 1: Mentres anem calentant el forn, netegem les galtes i les salem, empebrem i les posem a la plàtera del forn amb oli i les herbes.

PAS 2: Mentres es van enrossint les galtes per dalt i per baix, tallem les patates i la ceba.

PAS 3: Cap als tres quarts d’hora que siguin les galtes al forn li tirem el conyac i quan ja hagi passat l’hora li afegim la patata i la ceba salada i emprebrada, també li afegim més herbes i el llorer. També li fico una mica d’aigua.

PAS 4: De tant en tant anem vigilant i girarem les galtes que també es facin rosses per l’altre costat.

Amb el meu forn he tardat 2 hores cuinar-les a 200º.
L’oloreta que fa és meravellosa…

Espero que us hagi agradat la recepta i ja sabeu que la podeu fer amb peix i tot. I sí , és clar, el temps canvia, el peix es cou més ràpid. Amb la dorada queda molt bé.

Bon Profit!

6 thoughts on “Galtes de porc al forn

  1. Els esparrecs triguers els poso al micro-ones 6 minuts ,i despres a la planxa una mica , Despres amb salsa de calçots. Els compro a Guissona, En hi han 12 o 13 unitats= 2.20 eur = O.17 eur, unes 28 ptes d,abans/ unitat .Despres una galta al forn, a 180º vi negre, oli, llorer, una ceba petita picadeta, 4 alls amb pell ,aigua, herbes aromatiques, sal i pebre. Ho faig en una casoleta mitjana de fang . 40 minuts per cada banda. No hi poso tomaquet .Que no faltin les patates fregides

  2. Ho he fet tal com dius, però a 80º C i el doble de temps.
    M’he permés afegir una mica de pastenaga i ha quedat perfecte
    Moltes gracies per la aportacació

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie