Terrina de campanya

Ja feia temps que ens rondaba pel cap aquest pastís de carn. Un és el meu i l’altre el de ma germana. Els vam fer juntes. Ei! Molt bò. tota una sorpresa.

Amb les quantitats que poso a baix surten totes les safates que surten a les fotos. Ho pots congelar un cop fet.

En va sortir el que es veu a les fotos
Temps:  1h 1/2
Ingredients:

  • – 400 gr. de carn picada de porc
  • – 2 pits de pollastre desossats
  • – 200 gr. de cansalada crua
  • – 2 ous
  • – 1 paquet de talls de bacó
  • – 1 ceba
  • – 3 cullerades de brandy
  • – Oli, sal i pebre
  • – 1 fulla de llorer per picar i 1 per decorar

Elaboració:

PAS 1: Pelem i tallem la ceba petita. Fem un sofregit de ceba i reservem.

PAS 2: Tallem el pit de pollastre a tires. 

PAS 3: Barrejem la carn picada amb els pits de pollastre tallats a tires.

PAS 4: Afegim la cansalada a la mescla.

PAS 5: Picar el llorer i afegir. Acabar de posar la sal, el pebre, els ous i la ceba i barrejar bé.

PAS 6: Ara hem de folrar un motlle rectangular ò si els téns més petits, com a la foto, també queden bé. Posa una fulla de llorer al fons i després vés col.locant el bacó.

PAS 7: Omplim amb la mescla que hem preparat. Ho taparem amb paper d’alumini i el courem al bany Maria.

PAS 8: Plega els talls de bacó cap a dins i col.loca’ls a la safata per fer al bany Maria.

PAS 9: Tapa amb el paper d’alumini i posa al forn.

PAS 10: Precalenta el forn i el cou a 180º durant 1 hora i 20 minuts.

PAS 11: Quan el treguis del forn el poses a refredar amb pes al damunt, ja siguin revistes ò llibres. La questió és que quedi premsat. No pateixis pel suc.

PAS 12: Quan estigui fred posa les terrines a la nevera i el suc es convertirà en gelatina. I el que era oli ja l’hauràs perdut amb la premsa.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie