Estem a punt per les festes nadalenques i passejant pel centre buscant idees per regalar a la família amb el fred que fa només em venien de gust plats calentons i nutritius. De tornada passo per la verduleria i agafo els quatre ingredients que em fan falta per aquesta nit. És una crema lleugera i suau al paladar. Per donar-li més gust he afegit les ametlles picades però si les canvieu per anacards li donarà un lleuger gust com de formatge.
La nutrició i la dieta són excel·lents eines per ajudar-nos a mantenir l’equilibri dels nostre cos. Aquesta deliciosa recepta s’omple d’ingredients, sabors i espècies que ajuden a equilibrar, inclòs el bròquil, el porro, la farigola i el pebre. En general, és una recepta viva i plena d’energia per ajudar a provocar els sistemes digestiu i metabòlic.
Sense gluten, vegà
Per 4 persones
Temps: 30 minuts
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Talleu el cap de bròquil a floretes. Peleu i talleu la tija.
PAS 2: Escalfeu l’oli en una olla. Afegiu-hi els porros, el tamari, les herbes i les espècies. Salteu-ho 2 o 3 minuts i afegiu-hi el bròquil i les ametlles ben picades. Si feu servir mantega d’ametlla, afegiu-la més tard. Salteu les ametlles i el bròquil, amb les herbes i les espècies, durant uns minuts; remeneu amb freqüència.
PAS 3: Afegiu el brou i deixeu-ho bullir (si feu servir mantega d’ametlla, afegiu-lo ara) i reduïu el foc. Cuini a foc lent la sopa fins que el bròquil sigui gaire suau. Aneu amb compte de no coure massa el bròquil.
PAS 4: Deixeu refredar la sopa durant uns 10 minuts, i després tritura-la amb una batedora manual o un robot de cuina.
PAS 5: Torneu a escalfar; a continuació, afegiu-hi el suc de llimona. Presenteu-la en bols i guarniu-la amb julivert picat.
Per a una bona alimentació, heu de menjar el vostre plat més gran a l’hora de dinar i menjar un menjar més petit a l’hora de sopar. També hauríeu de deixar com a mínim tres hores per digerir el sopar abans d’anar a dormir.
Bon profit!