Arròs de conill

Es que per poc que puc, l’arròs de conill sovinjeta molt a casa, amb diferents tipus de bolets, sol, amb caragols, …

Per 4 persones
Temps: 1 hora
Ingredients:

  • – 4 tasses d’arròs
  • – 1 ceba
  • – 1 tomaquet
  • – All
  • – 1/2 conill: A trossos ò a troçets petits sense ossos per la canalla.
  • – 1 raig de conyac
  • – Moixernons secs
  • – Cep en pols
  • – Oli de tòfona negra
  • – Herbes: Farigola, orenga i llorer
  • – Aigua: 2 tasses d’aigua per una d’arròs i al final una miqueta més.
  • – Sal i oli

Elaboració:

PAS 1: Sala i emprebra el conill trossejat a la cassola calenta amb oli de tòfona. Quan sigui ben ros el reservem.

PAS 2: Fem un sofregit fosc amb la ceba i quan és quasi rossa i afegim l’all i com que es fa molt ràpid, sino l’all es crema, ja hi afegim el tomàquet ratllat.

PAS 3: Mentres posem els bolets en aigua calenta. Quan ens sembli que ja està cuit el tomàquet i li tirem un raig de conyac, les herbes, la pols de cep i els moixernons.

PAS 4: Remenem i esperem que s’evapori l’alcohol i llavors hi tirem l’aigua dels moixernons i una mica més.

PAS 5: Tapem i ho deixem coure tot uns 20 minuts, afegint miques d’aigua, de tant en tant.

PAS 6: Quan hagi passat el temps acabem de reduïr el suc i llavors ja li tirem l’arròs. Remenem perquè agafi gust i es sofregeixi una mica.

PAS 7: Llavors li tirem l’aigua calenta, li afegim la sal, remenem i que arrenqui el bull. Afluixem el foc sense trencar el bull i ho deixem coure tot uns 14 minuts.

PAS 8: Un cop cuit, apaguem el foc i ho tapem perquè reposi durant 5 minuts més.

Si el vols per més tard, espera a tirar l’arròs a l’últim moment que si no esclata i no val res.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie