Arròs negre

Ai! mare meva, que faré avui per dinar, si no tinc temps! I ahir a la nit no vaig pensar en deixar res preparat. Ahhh! i no em dóna la gana de tornar a menjar algo a la planxa.

Els ingredients d’aquesta recepta sempre els tinc a punt al congelador. Mai se sap quan et faran falta i et treuen d’un embolic.

Per 4 persones.
Temps:  45 min.
Ingredients:

  • – 4 tasses de cafè i una mica més d’arròs rodó
  • – 2 bosses de tinta de calamar congelada
  • – 8 llagostins congelats crus
  • – 1 ceba i mitja
  • – 1 sepia
  • – Aigua, sal i oli

Elaboració:

PAS 1: Pelar i tallar la ceba ben petita. Fer un sofregit fosc amb mitja ceba dins d’una olleta. Quan sigui fosc hi afegeixes els caps dels llagostins i les pells. Li dónes un tomb i li fiques aigua i sal.

PAS 2: Mentres es fa el caldo tallem la sepia ben petiteta i la sofregim, després sofregim la resta de la ceba que també hem tallat ben petita.

PAS 3: Quan ho tenim llest afegim l’arròs i el sofregim una mica. Abans de tirar el caldo hi posem els dos sobrets de tinta. Ho deixem coure 14 minuts.

PAS 4: I ho deixem reposar amb el foc tancat 5 minuts més, tapat i amb el foc tancat.

La mama em va regalar 2 paelletes individuals per les nenes i el dia que vaig fer fideus negres per nosaltres a elles els hi vaig fer 2 mini arrossos negres. Els hi va fer una gracia veure que en tenien una per cada una. Volien que els hi parés com al restaurant que et porten la paella a la taula!!

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie