Paella d’arròs de muntanya. Una altra.

Hem repetit paella amb altres ingredients. Aquest arròs es fa tant a poc a poc i amb tants ingredients que combinen tant bé. Queda boníssim! i si a més el fas a la brasa encara més.

Per 19 persones
Temps: 3 hores entre preparació i cocció (a la brassa)
Ingredients:

  • – 2 kg d’arròs
  • – 1 conill
  • – 7 cuixetes de pollastres
  • – 300 gr .de costella de porc
  • – 2 caps d’all
  • – 1 grapat de bajoques
  • – 3 carxofes
  • – 3 cebes
  • – 1 pebrot vermell
  • – 1 pebrot verd
  • – 2 caps d’all
  • – un manat d’espàrrecs verds
  • – Un pot de bolets variats (si són petitons millor, que surten sencers)
  • – 800 gr de tomàquet
  • – 4l de caldo
  • – 3l d’aigua
  • – Romer, farigola i llorer
  • – Sal, oli d’oliva, pebre i pebre vermell dolç

Elaboració:

PAS 1: Es salen i empebren els talls i s’enroseixen a la paella. Quan estan ben rossos es treuen i es deixen a banda.

PAS 2: Mentres tallem els pebrots i els alls a bocinets ben petits, ratllem la ceba, tallem la carxofa, les bajoques i els espàrrecs verds.

PAS 3: Fiquem una mica d’oli a la paella i hi afegim la ceba i fem un sofregit fosc.

PAS 4: Hi afegim els alls i després els espàrrecs. Compte, els farem una mica a banda del sofregit. Volem que es facin i deixin anar gust, però com que son molt gustosos no volem que ens matin els altres gustos. Quan veiem que estan fets els treurem i els guardarem pel final.

PAS 5: Ara ja podem afegir els pebrots, la carxofa, les bajoques i els bolets (sense el suc). Quan ho tinguem cuit hi afegirem el tomàquet i el pebre vermell i acabarem de fer el sofregit.

PAS 6: Ara ja podem tornar a tirar a dins els talls, les herbes aromàtiques i aigua perque vagi fent xup-xup i coure la verdura i fer tovet el tall. Com a mínim uns 20 minuts. Penseu que ho fem amb brasa i es veu l’aigua més de pressa.

PAS 7: Quan ho tinguem confitat ja podem afegir l’arròs.

PAS 8: Remenen una mica i ja podem posar el caldo. Ho deixem coure els 15 minuts reglamentaris, ara sí que podem tirar pel damunt els espàrregs verds i després treiem la flama i les brases més grans per deixar la paella amb poca brasa 8 minuts més que s’acabi de beure el suc i quedi cruixent i solt.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie