Pop a la gallega

Plat tradicional i indispensable de la gastronomia de Galicia. A l’anitgüitat era un plat d’interior i els pops els desecaven. Actualment és un plat exquisit amb pop fresc i que es fa a tot Espanya. Aquesta és la manera que faig jo el pop a la gallega.

Per 2 persones
Temps:  30 min.
Ingredients:

  • – 1 kg de pop (1/2 kg ja bullit)
  • – 1/2 kg de patata
  • – sal pebre vermell dolç i picant oli

Elaboració:

PAS 1: El pop es neteja de vísceres i es congela. Després quan el treiem del congelador l’estabornim (li donem cops)

PAS 2: Posem aigua a bullir amb sal. L’escalden tres vegades i després el deixem bullir 1 hora i mitja.

PAS 3: A la mateixa olla hi bullim les patates sense pelar i després a muntar el plat.

PAS 4: Tallar la patata a rodanxes i posar-les al fons del plat.

PAS 5: Tallar el pop a rodanxes i marinar-lo al gust de sal, oli, pebre vermell dolç i picant. Servir-lo en un plat de fusta.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie