El tàrtar és una preparació de carn crua, trinxada, que segons la llegenda s’anomena així pel costum que teníen els soldats tàrtars de posar la carn que menjaven a macerar sota la sella del seu cavall i se l’anaven menjant a trosos durant la batalla.
Mira que ens agrada el foie, però aquesta recepta el va superar!
Aperitiu per 8 persones
Temps: 30 min.
Ingredients:
Elaboració:
PAS 1: Es pelen els llagostins (els caps i les pells es poden aprofitar per a fer caldo) i se’ls estira la tripa, que és el filet negrós que tenen al llom i dóna mal gust. Es posen a dins d’un robot o màquina de trinxar amb tots els altres ingredients.
PAS 2: Es trinxa tot i ha de quedar com una pasta ben untuós. Si es vol deixar preparat es pot deixar unes hores a la nevera ben tapat perquè no faci crosta.
PAS 3: La condimentació ha de ser l’apuntada, ben abundant. D’això i de la qualitat dels llagostins depèn l’èxit del plat.
PAS 4: Enmotllem la pasta i a l’hora de servir li col.loquem torradetes pel voltant i una fulla de julivert per guarnir.
Bon Profit!