Tartar de llagostins

El tàrtar és una preparació de carn crua, trinxada, que segons la llegenda s’anomena així pel costum que teníen els soldats tàrtars de posar la carn que menjaven a macerar sota la sella del seu cavall i se l’anaven menjant a trosos durant la batalla.

Mira que ens agrada el foie, però aquesta recepta el va superar!

Aperitiu per 8 persones
Temps:  30 min.
Ingredients:

  • – 800 kg de llagostins
  • – 2 alls escalivats
  • – La polpa d’un pebrot de fer romesco escaldat
  • – 1 cullerada de ceba trinxada
  • – 1 rovell d’ou
  • – Julivert abundant
  • – 2 cullerades de pebre verd
  • – Sal
  • – 4 cullerades d’oli

Elaboració:

PAS 1: Es pelen els llagostins (els caps i les pells es poden aprofitar per a fer caldo) i se’ls estira la tripa, que és el filet negrós que tenen al llom i dóna mal gust. Es posen a dins d’un robot o màquina de trinxar amb tots els altres ingredients.

PAS 2: Es trinxa tot i ha de quedar com una pasta ben untuós. Si es vol deixar preparat es pot deixar unes hores a la nevera ben tapat perquè no faci crosta.

PAS 3: La condimentació ha de ser l’apuntada, ben abundant. D’això i de la qualitat dels llagostins depèn l’èxit del plat.

PAS 4: Enmotllem la pasta i a l’hora de servir li col.loquem torradetes pel voltant i una fulla de julivert per guarnir.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Troba l’espècie