Taula de formatges

Què hi pot haber més apetitós que una taula de formatges ben presentada. Triem formatges tan forts com suaus de gust. Personalment ens agraden els fortos.

Per 8 persones

Temps: Entre 10 i 20 minuts (depèn de si ens fem tallar el formatge)

Ingredients:

  • -Formatges al gust
  • -Avellanes torrades, tomàquets cherry
  • -Codonyat

Elaboració:

PAS 1: Vam tallar el formatge que ho permetia per la seva consistència i vam deixar els altres dos que haguessin quedat fets pastetes.

PAS 2: Vam tallar també el codonyat per facilitar servir-se. Ho vam presentar a la safata i llestos.

Combinacions de formatges:

  • -Cabrales, manxec tendre, manxec sec curat en oli, formatge cremós gallec, un formatge tipus Villalón o Burgos.
  • -Manxec semi-sec, mahó tendre, cremós, mahó sec, roncal

Podem preparar també una selecció de formatges estrangers o mesclar alguns d’ells amb els nostres, per exemple.

  • -Camembert, Brie, una selecció de manxecs
  • -Cabrales, mahó sec, un formatge de cabra francès i un formatge fresc amb nous.
  • -Gorgonzola, Brie, una selecció de formatges manxecs tendres
  • -Gouda sec, bola d’Holanda sec, amb uns formatges gallecs suaus i frescos.

És convenient que en totes les combinacions que preparem es mesclin sempre els formatges forts, curats, amb altres més suaus, mantegosos i frescos.

Al anar combinant diferents textures i gustos és un plaer indescriptible.

Tampoc oblidem que en totes les combinacions li van bé sempre un Rocafort o qualsevol altre blau.

Bon Profit!

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.