Matcha (de les arrels japoneses matsu, “fregar” i cha, que significa “te”) prové del Japó i s’ha gaudit des de fa milers d’anys. Avui és la tendència de salut a la ciutat.
El matcha es deriva de les fulles de te verd de la planta camellia sinesis. Aquesta és la mateixa planta que s’utilitza per fer el te verd. No obstant això, les fulles de matcha no estan remullades i es descarten, com passa amb el te verd típic. En lloc d’això, es trituren en una pols fina i es barregen en un aliment o beguda preferida. Atès que s’està consumint tota la fulla mòlta, en lloc de només la seva essència, es creu que els beneficis per a la salut s’agreguen.
Es creu que molts dels efectes beneficiosos del te verd estan relacionats amb un antioxidant únic conegut com a catequina . Les catequines són antioxidants naturals que es troben a les fulles de te, vi, cacau, cafè i baies.
Atès que el consum de te matcha significa ingerir tota la fulla en lloc de només el líquid impregnat, el contingut d’antioxidants és més elevat. Un estudi va trobar que el matcha conté entre tres i 137 (!) vegades més catequines que el te verd estàndard.
El consum de te verd s’ha relacionat amb:
Tot i que calen més investigacions per determinar la dosi òptima de te matcha per al consum diari, aquest estudi va trobar que els participants que van beure quatre tasses diàries de te verd infundat van experimentar una reducció significativa de pes i una disminució de la pressió arterial.
Recordeu que el te matcha proporciona els mateixos components que el te verd, encara que d’una manera més concentrada. Això implica que, si es consumeix te verd en forma de pols de matcha, es poden aconseguir els mateixos beneficis per a la salut consumint menys de quatre tasses diàries.
Com amb qualsevol component vegetal bioactiu aïllat, hi ha alguns riscos potencials menors a tenir en compte pel que fa al consum de matcha. Consulteu el vostre metge o un dietista registrat abans de beure te matcha si sou:
La preparació més habitual de matcha és convertir-la en una beguda de te calenta:
Utilitzeu matcha per afegir un sabor terrós i herbal als vostres plats preferits . El sabor lleugerament herbari del matcha combina bé amb aliments dolços i salats. Proveu la pols de matcha esquitxada als vostres aliments preferits, com ara:
Un estudi va trobar que l’aplicació tòpica del te verd pot tenir efectes beneficiosos sobre la pell, com ara reduir el risc de càncer de pell i reduir la inflamació. Aprofiteu aquests avantatges potencials amb una màscara facial senzilla a casa:
Malgrat els seus petits riscos per a la salut, el te verd, especialment el matcha, és innegablement una rica font d’antioxidants saludables a base de plantes. Tot i que calen més investigacions sobre les quantitats diàries recomanades, la majoria de la gent es pot beneficiar del consum de te verd. Fes-te un cafè amb llet o posa’t valent i uneix-lo a la teva pell; gaudiràs d’una planta medicinal arrelada en una llarga tradició.
Tingues sempre en compte que la informació d’aquest article només està destinada al vostre ús educatiu; no reflecteix necessàriament les opinions de Coneixements Ancestrals; i no substitueix l’assessorament mèdic professional, el diagnòstic o el tractament. Busqueu sempre l’assessorament del vostre metge o d’altres proveïdors de salut qualificats amb qualsevol pregunta que tingueu sobre una afecció mèdica i abans d’emprendre qualsevol dieta, suplement, fitness o un altre programa de salut.